"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhapiac fogások 2021.09.19.

2021-09-19 20:37 :: Jóság :: BenyoBoy

A szó legszorosabb értelmébe véve egy félbusznyi emberrel vágtunk neki a mai bolhapiacnak: Bart, Benfact, Bumburnyák, Chewie, Dodgers, Hydra, Jóság Laci, MadVice, Miki, Mirrir, Silver, SSY, Vidpro, Zack tartott velem ezen a napon, ahol végig nagyon lógott az eső lába, de végül nem csak, hogy elmaradt a zuhé, hanem olyan szinten kisütött a nap, hogy a legtöbben csak pólóban bírtuk ki. Természetesen a sok-sok jóság sem maradt el, kifejezetten erős piacot zárhattam.


Tokyo Xtreme Racer [PS2] A nap elejét eleve úgy kezdtem, hogy kifizettem a tartozásomat Benfact kollégának, majd Dodgersszel is boltoltam egyet. Az nem kifejezés, hogy korrekt módon adta a játékokat, még egy kis kedvezményt is kaptam, így tőle három játékot vettem át. Az első darab, ami megfogta a tekintetemet, az a Tokyo Xtreme Racer (ami persze a csopfadék PAL címe, mert igazából ez a Tokyo Xtreme Racer: Zero). Sokat nem tudok erről a játékról, azon kívül, hogy videó alapján nagyon hangulatos kis éjszakai versenyzős játéknak tűnik Tokió utcáin, amit a Katamari Forever fejlesztőije csinált, a Genki. 2500 forint volt, makulátlan Dodgers-minőségben.


Klonoa 2: Lunatea's Veil [PS2] Az első Klonoa kimaradt, de nálam a Sonic után ennek a játéknak a mascotja az egyedüli, ami actually cool karakterdesignnal rendelkezik, és mindig is kíváncsi voltam, hogy maga a játék milyen. A Klonoa játékok legendásan hírhedtek árukról, Dodgers pedig olyan áron adta, hogy erre külön rá is kérdeztem, hogy biztos ennyit kér érte? De ennyi volt, így nem is gondolkodtam sokat, hogy ezt elvigyem-e. Túl sok Klonoa játék nincs, főleg ami nem Japán-only és olyan konzolra jött ki, amin ténylegesen tudom is játszani, szóval nyitva tartom a szemem, hátha az első részt és a strandröplabdás spin-offot is be tudom szerezni mellé! 3500 forint volt, makulátlan Dodgers-minőségben.


Maximo vs. Army of Zin [PS2] Az utolsó darabja a Dodgers-trilógiának az a Maximo vs. Army of Zin, amit pusztán csak azért vettem meg, mert anno ebből csinált egy streamet, ami alapján egy szórakoztató kis 3D akció-platformernek tűnt, úgyhogy gondoltam, teszek vele egy próbát én is. A játékot a tragikus sorsú Capcom Production Studio 8 csinálta, ami a Capcom egy USA-ban felállított stúdiója volt, és teljes élethosszuk alatt ezen kívül kiadtak még egy Maximo játékot, majd a Final Fight: Streetwise-t, ami annyira jól sikerült, hogy a megjelenés után szinte azonnal be is szántották őket. 1000 forint volt, makulátlan Dodgers-minőségben.


Dűne [DVD] Rengeteget hallottam a Dűne filmről: egy legendás és meghatározó sci-fi történeten alapuló David Lynch mozi, amiben Sting is szerepet kapott, zenéjét pedig a Toto zenekar szerezte. Még sosem láttam, de annyira jó állapotban találtam meg, hogy nem tudtam otthagyni. 250 forint volt, makulátlan.


Reszkessetek, Betörők! 2. – Elveszve New Yorkban [KÖNYV]

Eredetileg egy viccesnek szánt nem vicc miatt mentem vissza Benfacttel egy könyveket is árusító idős hölgyhöz, akinél aztán kiszúrtam ezt a könyvet is. A néni rákapott arra, hogy elkezdett érdekelni a könyv, és hát 100 forint volt. A néni nagyon rendes volt, és levitte az árat 50 forintra, hogy annyiért vigyem el, ha el sem olvasom, csak vigyem el, és úgy voltam vele, hogy egy poén miatt megéri. Végtére is, ki hallott már Reszkessetek, Betörők KÖNYVRŐL?! Természetesen ennyire nem voltam fillérbaszó, úgyhogy a teljes 100 forintot fizettem a könyvért, mert ezen a szinten már tök mindegy, hogy most 50 vagy 100 forint, legalább a kedves néni napját is valamennyire feldobtuk, hogy valaki elvitt tőle valamit. Amúgy a könyv egész korrekt állapotú, de a Donald Trumpos részt még nem találtam meg, lehet, benne sincs. De mivel jó sok fejezetre van bontva a könyv, és jó nagy betűkkel van írva (és nem is túl hosszú), lehet valamilyen formában még fogunk ezzel a könyvvel találkozni! ;) 100 forint volt, korához képest teljesen elfogadható állapotban.


Ki Vagy Rúgva! [PC] Ezt már rengetegszer láttam, de végül egy belsős poén miatt úgy voltam vele, hogy ez jön velem. Nem tudom amúgy milyen, nekem egy Pokoli Szomszédok-szerű játéknak tűnik, amit amúgy a német Limbic Entertainment fejlesztett Sacked! - Your Last Day címmel, akik többek között három Might & Magic játékot és a Tropico 6-ot is csinálták. 500 forint volt, az átlagos példányokhoz képest szép állapotú, mindene megvan.


The Italian Job: L.A. Heist [PS2]

PS2 jank, egy Benfact streamen láttam csak a játékot, de mivel mindene megvolt, elhoztam. Valószínűleg a büdös életbe nem fogom belerakni a PS2-mbe ezt a szart. Amúgy a Climax Brighton fejlesztette, akik később Black Rock Studioként átnevezve magukat a Pure-t és a Split/Secondot adták a videojátékos világnak, valamint korábban a Rally Fusiont.

500 forint volt, nagyon szép állapotú, mindene megvan.


Half Iced Tea & Half Mango AriZona üdcsi Ekkora kiszerelést (680 mL) ritkán látni, főleg itthon, szóval ez jött velem. Még nem bontottam ki, mert a dobozt (nyilván) el akarom majd rakni. 600 forint volt, felül a nyitókája mellett a szélén van egy pici horpadás... OK, ez rossz vicc volt.


Nagy Durranás! és Nagy Durranás 2. [DVD] Nemrég a Csupasz Pisztoly trilógiát, utána meg a Beverly Hills-i Zsaru trilógiát vettem meg, most pedig végre ezt is megtaláltam! Mindkét Nagy Durranás film hatalmas kedvenc, ezer éve láttam őket utoljára, úgyhogy alig várom, hogy újranézhessem! 800 forint volt, patika állapot.


Csibefutam [DVD] A múltkori blama után (törött volt a lemez), ugyanannál az eladónál találtam egy másik Csibefutam DVD-t is, úgyhogy ismét szerencsét próbáltam, de ezúttal ott az eladó orra előtt nyitottam ki. Szerencsém volt! Annyi, hogy ennek nem átlátszó, hanem sima fekete a tokja, ami fura, mert mindkettő celós volt, és ugyanaz a lemez meg a borító... biztos kifogyott valamelyikből a hazai forgalmazó. 300 forint volt, NEM TÖRÖTT!!! Amúgy bontatlanul vettem.


Supercar Street Challenge [PC] Semmit nem tudok erről a játékról, és a kritikák is annyit írnak róla, hogy egy teljesen átlagos, színtelen-szagtalan autóversenyzős "jatke", amiben egy gimmick van, hogy te tudsz designolni benne autókat. Az Activision adta ki, és úgy tűnik, az Exakt Entertainment egyetlen saját játéka nagyon megtetszett nekik, mert utána évekig különböző Activision címek portolására száműzték őket, majd később iOS-re portoltak különböző címeket. So sad. Majd berippelem Benfact kollégának, aki szintén mutatott érdeklődést a játék iránt, de a lemez kissé karcos, úgyhogy egyelőre ez a projekt még várat magára. 500 forint volt, a lemez kissé karcos de amúgy mindene megvan és minden más is patika állapotú.


Az Utolsó Akcióhős [BLU-RAY] Arnold Schwarzenegger híres akció-vígjátéka, amit szintén ezer éve nem láttam. Mindössze pár hónapja adták ki itthon újra ezt a filmet, és a limitált kiadású steelbookkal egy ideje már szemeztem az Xpress oldalán. A gond csak az, hogy a steelbook csak a UHD+BD pakkhoz jár (basszák meg), és mivel így ennek ára 13k körül van, annyit nem akartam egy filmért kiadni, főleg úgy, hogy nincs is UHD lejátszóm. Viszont ezen az áron nem sokat gondolkodtam, hogy elvigyem-e, még ha az egyik lemezt soha nem is fogom használni, mert ilyen jó áron egy jó ideig nem fogok ehhez a kiadáshoz hozzájutni. Kezdek steelbook mániás lenni, az az érzésem. A találat pedig Miki hírnevét szépíti, ugyanis ő szúrta ezt ki, valamint volt olyan gáláns, hogy a vásárlás előjogát is átadta nekem, amivel éltem is. Cserébe az ő PS5-jén bármikor megnézheti az UHD-BD kiadást. :) 5000 forint volt, patika állapot.


A kiadós piacozás után pedig egy finom mexikói kajálással töltöttük fel energiánkat, hogy aztán Chewie-nél bandázzunk tovább! Ismét egy remek közösségi nap volt ez, melynek minden percét élveztem (kivéve, amikor elhagytam a 4000 forintos Vaporwave kitűzőmet, RIP).


Kommentek:

Dodgers (Dodgers) | 2021-09-19 23:12:38 | Szerkesztve

"A Klonoa játékok legendásan hírhedtek árukról, Dodgers pedig olyan áron adta, hogy erre külön rá is kérdeztem, hogy biztos ennyit kér érte?" -> Őszintén szólva sose néztem még rá a K2 áraira, azért is lett végül a naiv 3500Ft. Mondjuk azt gondoltam, hogy biztosan egy tipikusan túlárazott játékról van szó, de egyrészt nem akartam se kampós orrú eladó, se mindent túlárazó "retro géjmer" lenni, úgyhogy lett az az ár, amennyiért szerintem fair volt a kiszabott pénzmag. Köszi a vételeket, és jó szórakozást hozzájuk! :)