"Végre itt van, megérkezett!"

Hokkendáré nosztalgia azaz milyen telókkal verettem hugyos koromba

2022-06-08 22:22 :: Bemutató :: RedlyDaniel【ラぢへ】


Ohh igen..most éppen felszálltál a büdös-húgyszagú nosztalgia vonatomra,mert azért vidéki paraszt gyerekként én sem maradtam ki a jóból bármennyire is nem voltam el eresztve...


Na akkor csapjunk bele!


Hát igen..Minden kezdet nehéz,de hogy egy B36-os téglát adni egy gyerek kezébe? Jah..így történt..Nos kérem ez volt az első mobilom..Hogy mi is ez? Ez egy Siemens C25 típusú mobiltelefon,amit valamikor az ezred évfordulókor kaptam anyámtól..Emlékszem avval ütöttem el az időmet (játékok híján),hogy a csengőhangokat hallgattam.Mocsok sokáig bírta egy töltéssel,de ez nem minden pöcsös! Ha igazán merész voltál,akkor használhattad ezt a készüléket 3 ceruza elemmel baszod! Igen tényleg voltak ilyenek..de emlékeim szerint csak a Siemens vagy az Alcatel telefonoknál volt ez a feature. Arra tökéletes volt,hogy elérjem a szüleimet ha gáz volt..De sajnos tönkre ment elég hamar IGEN EZ VISSZATÉRŐ POÉN LESZ!

Na robogjunk tova!


Hjaj..DE IMÁDTAM EZT A KIS TELEFONT! Hát warm welcome! Ez a második telefonom volt ami nem más,mint egy Sony Ericsson J220 típusú silent pistol.Oh boy..Emlékszel a MIDI korszakra? Nyilván..én is..sőt eléggé meg is éltem! Midi-k tömkelege,SZINES KIJELZŐ,és még sok egyéb.Ehhez fűződik egy vicces történet..Nosza..A kis Danika éppen a haverjaival úton voltak a T-Mobil felé ingyen cukorért..Most mivan? Mindenki szereti az édességet! És ha még ingyen is volt? Na az barátom STONKS. Szóval..Bemegyünk az üzletbe,és megtömjük zsebeinket jobbnál jobb cukorkákkal..majd az eladó kedvesen megkérdezi: "Tudunk valamiben segíteni?" Öreg hiba volt részéről,mert ekkor már tudtam az MMS kilétéről,csak nem volt beállítva..Szóóóóval...Beállítattam,és SAJNOS rájöttem,hogy hogyan is kell kezelni..Anyám telefonjáról pedig széépen küldözgettem magamnak a Midi-ket..Na de hé! Senki nem mondta egy büdös szóval,hogy mindezen szolgáltatás PÉNZBE KERÜL! Igen..csináltam egy 12.000 forintos telefon számlát..hát ez lett a vége..Faterom nem egy ideges ember,de amikor ezt meglátta..főleg abban az időszakban,amikor ténylegesen elég rossz anyagi helyzetben voltunk..hogy is mondjam..Kettévágta egy baltával..Yep..Sad ending,de ez így volt..1 évig nem is volt mobilom..

AZTÁN


Helló kamerás mobil korszak! Szintén Sony és szintén egy mocsok jó telefon..Ja igen..elmaradt a bemutatás..Sony Ericsson K300i..szintén anyámtól örököltem..túl sok volt a "szintén"? Lehet..menjünk tovább..Szóval anyám és apám egy díjcsomagban voltak..Ami annyit tesz,hogy párban kaptak egy telefont,külön kártyával,de egy díjcsomagban.Aztán anyám váltott telefont,így én megkaptam ezt..Kőkemény 12MB felhasználható tárhely! És ami a legfontosabb MP3 LEJÁTSZÁS BROOOOO! Dereng az ótvar zenei korszak? Amikor 96kbps-ummal szedtük a zenét LimeWire-ön keresztül és INFRÁN küldtük át egymásnak! Ohh GOD! De örülök,hogy vége van ennek,mert az infra az az emberiség ellen elkövetett bukake,aminek te vagy a középpontján.Mocsok szar volt,de legalább volt lehetőség a fájl küldésre. Ja igen a klasszikus szavak "HOZZÁ NE NYÚJJÁ,MOST KÜLDI BAZDMEG!" Régi szép idők..Mielőtt elfelejteném..Ezeknek a Sony telefonoknak ugye speciális töltő kábele volt,ami sok-sok kis csatlakozó lábból áll..Nos,akinek TELJESEN ÉP VOLT EZ A KÁBEL az vagy hazudik vagy nem mondd igazat.Bevallom az enyémnek is hiányzott vagy 8 lába,és két pici láb gondoskodott a telefon töltéséről..ami ennek a telefonnak a végét is jelentette..Akksi hiba,és szétposszant a telefonba..ismételten sad ending..

NEXT ONE!


Szögezzünk le valamit...A KIHAJTHATÓ TELEFON KURVA MENŐ DOLOG! Ezért a K300i után kaptam egy Motorola V551 típusú kunai kést.Nem sok mindenre emlékszem,de azt tudom hogy most már 80MB BELSŐ TÁRHELY így esélyem volt a 128kbps-umos zenékkel tele pakolni a mobilt..BUT WAIT..THERE IS MORE! BLUETOOTH OHH MY FOCKIN' GOOOOOD! Mekkora megváltás az infra után..SOHA TÖBBET INFRA! Nem szerettem ezt a telefont,többnyire azért,mert számomra idegen volt maga a rendszere..Nem volt rossz,de eléggé "nyeh"..Szóval örültem neki,hogy panel hibás lett és megdöglött..

N E X T !


Have you ever heard..Walkman? A Sony akkori nagy húzása volt,és KIBASZOTT MENŐ VOLT! Noha én kimaradtam a Walkman őrületből,ezért maradt a B terv...Húsvét..a kicsi Dani végigjárta Keszthely városát,hogy pénzhez jusson és vegyen egy használt telefont..erre esett a választás..ha jól emlékszem 28.000 forintba került.Hogy mi is ez? Megidézem a Sony Ericsson K550i legendás bestiát..Az egyik legjobb készülék volt,amit annó birtokoltam..Bluetooth,(ha jól emlékszem infra is volt benne),sok tárhely? hogy mi? Bizony pöcsös *deep breath* BŐVITHETŐ BELSŐ TÁRHELY BOIII a világ második legrosszabb dolgával...AZ M2-es Memory Stick memória kártyával..Pfhejj..na ez az egy dolog nem tetszett,de ez a telefon zseniális..2 megapixeles Cyber-shot kamera..Oké..de mi az a Cyber-shot? FOGALMAM SINCS,DE MENŐN HANGZOTT.Testre szabható témák,amiket letölthettél vagy éppen TE magad kreáltál.Órákat tudnék zengeni erről a kis ketyeréről,de legyen elég annyi,hogy baromi jó volt és futurisztikus (amit az akkori énem gondolt).Sad ending..NAGYON SAD ENDING! Ezt a telefonomat ellopták a suliban,de előkerült..minden adat megvolt,nem volt semmi gondom..aztán épp zene hallgatás közben sikerült úgy kirántani a zsebemből,hogy pont a hóban landolt..Guess what? Instant halál..mocsok mód szomorú voltam,amikor ez bekövetkezett,mert akkor ez volt A TELEFON számomra..Ohh és igen..a Sony különleges lábacskás töltővel NEM VAGYUNK BARÁTOK..még ennyi idő elteltével SEM!

Nosza akkor tovább

Micsoda??Nem Sony? Hát..Igen..engedtem a kísértésnek,és szintén vásároltam használtan egy mobilt..kőkemény 10.000 forintért. Jöjj elő Nokia N73. Oké konklúzió..A Nokia N szériája baromi jó volt,bárki bármit mondd..Mocsok hangos hangszóró,és idejéhez képest egy felettébb okos telefon..Szerettem,de mint ugye ahogyan tartja a mondás Olcsó húsnak híg a leve..kb 3 hónapot bírt,de azt a 3 hónapot becsülettel teljesítette..Bele szerettem az N szériába,így mikor lehetőségem volt egy JOBB telefonra..hála bátyámnak,akkor éltem vele..

Cigány húzzál rá!

Hoppá,hoppá! Egy újabb Nokia? Bezony..egészen középiskola 10.-ik osztályig használtam ezt a kis gyönyört..Nokia N95 8GB. Hogy mi? 8GB?? Yep! Nem volt bővíthető tárhely,de igazából nem is kellett..az a 8 giga bőven elég volt.Bátyámtól kaptam ezt a telefont,és egyszerűen I M Á D T A M! Ne tévesszen meg,hogy nyomógombos..Ez a telefon igen is egy okos kis ketyere volt a maga idejében! Elég borsós ára volt,ez tény..de kárpótolt,hogy egy ízig-vérig beton biztos mobilt van a zsebedbe. Meg volt minden tartozéka,így a tv-re tudtad kötni a hozzá adott kábel segítségével és ott tudtad nézni a poreszt..hát na igen..ilyen is volt ¯\_(ツ)_/¯.Ami még jó volt ebben a telefonban,hogy tudtál rajta netezni és volt wi-fi..Régi szép idők..De ami meg koronázta az egészet,az az volt,hogy alapból fel volt telepítve a LEGJOBB ASPHALT JÁTÉK MÉG PEDIG A 3.-IK RÉSZE! Szerettem,de én idióta barom belementem egy olyan cserébe amit NAGYON DE NAGYON megbántam.

Ez az szar volt az első android telefonom.. Ez a rakás fostartály a ZTE Arizona! Nem köntörfalazok..két szóval elintézem.. KURVA ROSSZ! Nem is vagyok hajlandó beszélni róla,hogy mennyire egy jank fos..jó is hogy még pénzt is kaptam érte amikor eladtam..és bocsi aki megvette khm khm Ádám ¯\_(ツ)_/¯

K Ö V INői telefon? Leszarom! Vissza tértem a gyökereimhez..Újra Sony telefon van a papánál boiiii! Még pedig egy Sony Ericcson Xperia Ray. Jófogásról kaptam le,asszem 50.000 forintért,de megért minden petákot..Ohh igen..emlékszel amikor még nem vásárolta ki a Sony az Ericsson-t, hogy egy brand alatt fusson a telefon cég? Na igen ez még az akkori korszakból volt..Szerettem..jobb volt,mint az a tetves ZTE..ja igen és 8 megapixeles kamera goes brr! Gyors volt és megbízható..sosem hagyott cserben..és meglehetősen sokáig bírta az aksija..Well yes..de sajnos

anyagi okokból el kellett adnom,és vásároltam egy furcsa telefont.


Oké..Mi jut eszedbe a Tesco-ról? A szar budget termékek..ez nyilván való..Nos ez egy Tesco-s brand telefonja mégpedig az Op3n Dott. Bevallom kételkedtem amikor először meg vettem 20.000 forintért. De kellemes csalódás volt..Oké voltak hibái..néha csak úgy random lefagyott és akkor akksi ki majd vissza..Ohh igen! Emlékszel még amikor kitudtad venni az akksit a telefonból,hogy paraszt reboot-tot idézz elő? Na ugye,hogy igen..Nem volt különösebben nagy szám a telefon,de arra hogy a YouTube menjen rajta,arra tökéletes volt.Szintén eladásra került,amikor volt lehetőségem egy jobbra váltani.

Esküszöm lassan vége!

Nem kell ecsetelnem,hogy én sajnos Sony buzi vagyok..ez van nem tudok mit tenni ellene..Amikor kijött ez a kis gép,akkor addig güriztem míg nem vettem egyet.A jó öreg Sony Xperia XZ Compact.A mai napig ez az egyetlen telefonom,amit meg van..hogy miért? Mert ez a telefon még tudott olyat,hogy az USB-n keresztül tudja megosztani a Wi-fi-t! Sokszor kihúzott a szarból,amikor mondjuk a netszolgáltatóm baszakodott velem. Jó kis gép,és ami a legfontosabb szempont: Kicsi! Emocionálisan is kötődöm hozzá,ezért sem adtam el..na meg azért, mert mindig jól jön egy

back up mobil.


A legdrágább telefon amit valaha vettem,és első látásra szerelem volt..Íme a Yakuza 6 telefon a Sony Xperia XZ Premium. Bevallom ezt a telefont 5 évvel ezelőtt 300.000 forintért vettem,mert megmondtam apámnak,hogy én minimum 5 évre veszek telefont.Meg is érte az árát..baromi jó volt..strapabíró és tényleg a "Premium" jelző nem csak szlogen volt.Ez tényleg AZ a kategória volt. Amíg faterom 3 mobilt cserélt,addig ez a telefon kibírta az idő vasfogát.Gyors volt és megbízható..csak shit happens..Kezdte magát megadni a hangszóró,de olyan szinten,hogy ha rendelést adtam le nem hallottam az adott embert..ekkor döntöttem el,hogy 4 év után eladom..Nagyon vigyáztam rá..Konkrétan egyszer sem ejtettem le,és koncertekre is ritkán vittem el..féltettem ez az igazság..


Na végre vége!Igen..beálltam a "gyökerek" közé..én is Iphone user lettem..amit igazából szüleim vettek nekem névnapom alkalmából,de őszintén? Egy picit sem bántam meg,hogy használni kezdtem..Ez az Iphone 11. Először szkeptikus voltam,hogy "oké",de nem akarok újra android-ra váltani..Első pillanattól kezdve megszoktam az iOS-t. Jelenleg ez a telefonom..Amire kell nekem arra tökéletes.Nem játszok telefonon..Zene hallgatásra ott a YouTube..és ha filmet vagy sorozatot akarok nézni arra is tökéletes..Baromi hangos így meghallom ha éppen valami zajos környezetben vagyok..Nos igen konklúzió..Egy ályfón szidó gyökérből azaz belőlem lett egy ályfon lyúzer.. Viccesnek hangzik így vissza gondolva,de hát ez van ¯\_(ツ)_/¯..Őszintén nem tervezek telefont venni a közel jövőben..de ha mégis akkor az 100% hogy Iphone lesz,mert kimondom kerek perec..Jelenleg az iOs biztosabb lábakon áll mint az android.

Na ez lett volna az esti mese..Tanulság? Fasz tudja..ígyál hipót és halgass breakcore-t..Kommentek:

RedlyDaniel【ラぢへ】 (DaN) | 2022-06-12 18:26:38

@Benfact Thanks m8..igaz voltak amik kimaradtak,de azok ilyen max1 hetes telefonjaim voltak..és Samsung-ok,amit szívből gyűlölök,mert szubjektíven mocsok mód ótvar telefonjai voltak az android-os korszakban..amíg java alapúak voltak vagy SymbianOS addig korrektek voltak

RedlyDaniel【ラぢへ】 (DaN) | 2022-06-12 18:24:46

@BenyoBoy Ha létezik időutazás,akkor van időkapálás is?

Benfact (benfact) | 2022-06-09 10:08:49

Baromi jó cikk volt, egész király felhozatallal! Azért az USB Wi-Fi megosztás elég godtier dolognak hangzik, nem csodálom hogy nem adtad el azt a Sony mobilt. És igen, iPhone ilyen = lyó. (Egy gyökér iPhone user)

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-06-09 02:14:20

OK, ha feltalálják az időgépet, visszamenni szeretnék majd, és látni DaN-t KAGYLÓTELEFONNAL a kézben! :D A telefonszámlás rész megérintett, szerintem ebbe mindenki belefutott gyerekkorában. Én egy Axel F csengőhangért és egy hamburgeres operátorlogóért akkora telefonszámlát csináltam, hogy el kellett adnom a cangámat, hogy ki tudjam fizetni. :'( De megérte, mert cserébe Axel F volt a csengőhangom és egy hamburger volt az operátorlogóm! 8)