"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 07. 11]

2021-07-18 18:52 :: Jóság :: Benfact

Ez egy rekord létszámú bolhapiac volt, 12-en nyomultunk végig a Budai Zsibvásár varázslatos placcán. Egy külön öröm volt hogy végre Uncle Korpyat is velünk tarthatott. Decens lootra tettem szert.


Sniper: Art of Victory a.k.a. A Győzelem Művészete (PC, 2006) Legendás Rossz PC Játékok Sorozatból ismerős klasszikus, a mára már kultikus darabja volt ez is, ami érdekesség hogy a Sniper széria egy egész sikeres frencsájzzá nőtte ki magát a City Interactive avagy CI Games berkein belül. Papírtokos szép kiadás, örülök hogy ezzel a kiadással bővült a RPCJS kollekcióm. 500 Ft volt. BEE Movie Game (PC, 2008) Nos, igen. True meme material szerintem, nem sokat tudok hozzáfűzni, annyira ártatlan hülyeség az alapjául szolgáló film is hogy tényleg abszolút nincs semmi elvárásom felé. Habár a meme az mém, sokat fizettem érte... 1000 Ft volt.

Tarzan (PC, 1999)

Disney, platformkaland játék, Tarzan, tuti kimaradt gyerekkori vibe-al kecsegtet, szóval ezt is vittem, színtén… …100 Ft-ért.


Kóla, Puska, Sültkrumpli (1999) Sokat hallottam már erről a filmről, sőt, kötelező darabnak szokták kiemelni, mint hogy a rettenetesen elromlott amerikai társadalmat leíró filmet, ami tipikusan az a film amit akkoriban amikor bemutattak, az emberek legyintettek rá, de mára már 100%-ig valóssá vált az a lefestett vízió, amit a film bemutat. Szép állapotú DVD, alig van rajta karc. 100 Ft volt.

CHIHIRO Szellemországban (2001) A Best Hollywood DVD kiadó más kiadványain gyakran találkoztam ennek a filmnek az előzetesével, aztán a srácok közül többet vannak akik meglehetősen nagy Anime fanatikusak, és amennyiért vettem vétek lett volna otthagyni. 100 Ft volt.


The Getaway: Black Monday (PS2, 2004) Ezt a játékot CelebroPony a.k.a Silver szerezte nekem (innen is köszönet mégegyszer!), hamár megvettem az első részt is fullos állapotban, akkor a második része is elfért nálam a legendás Getaway frencsájzból. Mindene megvan, van szép kis London térkép is. Getaway a Sony-nak lett volna a nagy meg nem értett alkotása, ugyanis a marketing anyagok alapján egy GTA verőt vártak a játékosok, ám egy sokkal líneárisabb alkotás lett. Bár ez lenne vele a legnagyobb gond… Az irányítás sajnos rettenetesre sikerült, ami kiegészül a játék alappilléreként szolgáló túlzott realizmussal, azaz nincs semmiféle HUD és célkereszt, ezek párosodnak a néha botrányos frame-rate-tel, emiatt hamar frusztráló tud lenni ez az Angol kirándulás. De, a hangulat, a zene, meg a történet, illetve maga a játék grafikája az PlayStation 2-höz mérten veszettül impresszív, ilyet kb. Xbox Classic-on lehtett látni mint a Getaway-ekben. 1000 Ft volt. Bodycount (XBOX 360, 2011) Nos, gondolom sokatoknak megvan fejben a 2006-os Criterion által készített BLACK című single player FPS játék PS2/XBOX-ra. Ezt a játékot egy Stuart Black nevű úriember hozta napvilágra, és miután a Black folytatását lelőtte a csapat (vagy az EA), átment a Codemastershez, ahol elkezdték fejleszteni a Black spirituális folytatását, a Bodycount-ot. Stuart menet közben kilépett a projektből, mert… Nos, nem kell találgatni miért, valószínűleg nem jó irányba haladt a játék fejlesztése, a Codemasters pedig nem hagyta annyiban a dolgokat és 2011-ben kiadta játékot. A Bodycount-ot egy stream keretein belül tervezem majd végigjátszani, kíváncsian várom, mi csúszhatott el kedves Stuart úr álomjátékánál… Mert a játékosoknak inkább egy humoros rémálom lett, semmint egy tökös shooter. 1000 Ft volt.

Windows Vista Home Basic (2007) A többiek után nekem is muszáj volt beállnom a Windows Vista tulajdonosok csoportjába, mi mással mint egy Home Basic kiadással, ami az eredeti címkéje alapján 28.000 Ft-ba került a MediaMarkt-ban. Ráadásul ez egy BONTATLAN DARAB! Bizony. Valaki ezt megvette 14 éve, és sose kellett kibontania. De én sem fogom, főleg hogy nem tipikus OEM kiadás, hanem van grafika is a tokján. 1000 Ft volt. Anima Sound System – SHALOM (1995) Nem ismertem korábban ezt a bandát illetve ezt a lemezt, de BenyoBoy meggyőzött hogy vegyem meg CD-n, kiderült hogy ez egy 26 éve megjelent kultikus Underground lemez. Végighallgattuk közösen, egy ősöreg retro CRT TV-n ami beépített mélynyomókkal rendelkezik, egy élmény volt. Főképp funky-s reggae-s beat-ekkel dolgozik a lemez, végére kóstolgatva a drum & bass világát is. Igényes, könyvek borítójára emlékeztető digipack kiadás, amiről sose gondoltam volna hogy ez egy 26 éves lemez... Nos, megállja a helyét most is. 400 Ft volt. Star Wars régi trilógia, díszdobozos VHS kollekció Nagyon megtetszett ez a díszdobozos ritka kiadás, kifejezetten polcra szánom, igaz nem vagyok nagy Csillagok Háborúja fan, pláne nem VHS rajongó, de ez a kiadás egyszerűen stílusosan mutat, nem hagyhattam ott… 1000 Ft volt. 10.000 mAh Powerbank Szükségem volt volt egy powerbankra, mert valahol elhagytam a korábbimat, ráadásul ez egy kompaktabb darab is a korábbinál. Vadiúj, hibátlanul működik. 3500 Ft volt.


A nap végén elcsapódtunk a társaság egy kis szeletével a Római partra egy nagyon hangulatos Kétrombusz nevű, kiülős, funky helyre ellimonádézgatni a nap hátralevő részét. Folytatás minél hamarabb lesz.Kommentek:

Benfact (benfact) | 2021-07-21 08:39:43

@Benyoboy Befogom pótolni a diszkográfiájukat mindenképpen, ez a lemez méltó a gyűjteményemhez, valódi Ben apprúv'd cucc.

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2021-07-19 16:00:44

Nagyon örülök, hogy bejött az Anima Sound System, a Gipsy Sound Clash volt az egyik legelső találkozásom a trip-hoppal, az is egy kiváló lemez, de ami szerintem tőlük nagyon bejönne neked, az a negyedik album, az Anima. A '68 című daluk szerintem a magyar elektronikus zene egyik legnagyobb peak-je: https://www.youtube.com/watch?v=XRWojwu76dQ