"Végre itt van, megérkezett!"

Bolhalootposting [2021. 11. 14.] - A Bakancsos piac.

2021-11-14 20:45 :: Jóság :: Benfact

Igencsak sokszor voltunk a Budai zsibvásáron, már azon az állásponton voltunk ezzel a bolhapiaccal kapcsolatban, hogy konkrétan kiloot-oltuk azt ami nekünk kellett, ideje várni egy nagyobb rotációt. Nem engedtük el örökre, mert biztosan megfogunk ott még fordulni, de vétek lett volna kihagyni más nagyobb Budapesti bolhapiac meglátogatását. És megérte a kis kihagyás. Bakancsos Utcai Bolhapiac - Rákoskeresztúr: facebook oldal


PlayStation 2 DVD Remote Control Korábban láttam hogy valaki stream-elte azt ahogyan GTA III-azott ezzel az eszközzel, olyan szinten beleégett az a stream a fejembe, hogy elhatároztam, hogy listás beszerzendő tételként kell egy ilyen nekem. A mémen kívül viszont van igazi haszna is: vezeték nélkül ki-be lehet kapcsolni vele a PS2-őt, ami később ha egy agyonorganizált felállás lesz majd nálam a konzolbirodalomban, akkor jól fog jönni majd. Na de a lényeg. A távirányító konkrétan csak kibontva volt (igaz csúnyán), de a hozzájáró elemek eredeti fóliával voltak benne, illetve a távirányítón gyári fólia volt még. Kicsit megtisztítva a dobozát már mehetett is a vitrinbe.


2500ft volt.


Felony 11-79


Ez a játék egy nagyon fontos darab számomra, pedig korábban nem játszottam vele 10 percnél többet. Ugyanis mint évekkel később utólag kiderült, ez volt életem első PlayStation 1 játéka, amit valaha láttam és játszhattam. Bátyám egyik cimborájánál voltunk el egyszer aki az utca végében lakott, és ott nyomtuk ezzel, megmaradt hogy választani lehetett pár jármű közül, és őrült módon kellett hajtani és törni az autókat. Iszonyatosan örülök hogy meglett végre ez a játék. Az ára pedig soknak sok, viszont mindenhol máshol drágább volt, ezt pedig élőben letudtam csekkolni, és nyáron majdnem megvettem vateráról. Funfact: Japánban a játék Runabout néven futott, de a folytatásai, a Runabout 2, a Super Runabout: San Francisco Edition, illetve a Runabout 3 már az eredeti japán címen jöttek ki mindenütt. Fura japánok. 6000 ft volt.


The Italian Job


"Ez lesz életed legnagyobb bulija!" - Hangzott el a legendás Rossz PC Játékok Sorozat videóban. Aki nem látta, az ITT EZEN A LINKEN keresztül tudja megtekinteni. A játék egy nagyon bájos, ám nagyon sok gyermekbetegséggel rendelkező rendkívül overlooked cím amúgy, az 1968-as Olasz Meló film vibe-ját tökéletesen magánhordozva. 2000 ft volt.


This Is Football


A tokja nagyon szép állapotú ahhoz, hogy majd kicseréljem egy másik PS1 játékéval. Pl. a törött Vanishing Point-éval.


1000 ft-ot megért a művelet.


Gran Turismo & Motor Toon Grand Prix 2 - 2 1 Games Collection


A címből kitalálható volt, hogy bizony ebben a pakkban a GT1 sajnos nem volt benne, amin nem aggódok, mert ha találok majd egymagában árválkodó lemezt belőle, akkor kitudom pótolni majd ezt a fasza kiadást. Mivel a GT a legtöbb példányban eladott játék a PS1-en, idő kérdése mikor lesz meg. A Motor Toon Grand Prix 2 simán csak érdekelt mint egy ereklye, mert Kazunori Yamauchi bizony nem a Gran Turismo-kkal, hanem ezzel az elképesztően obskúrus, szürreális autósjátékkal kezdte a pályáját. 3000 Ft volt, de tekintve hogy a Motor Toon önmagában rohadt ritka, megérte.


Rayman


A legendás platformjáték széria legelső része. Önmagában csak a CD az amit elhoztam, de játszósnak úgy gondolom tökéletes lesz. 1000 ft volt.


Mille Miglia


Mivel benzinvérű vagyok, emiatt minden érdekesebb autósjátékot gyűjtök és játszom is velük, legyen az bármilyen platformon, bármilyen stílusban. A Mille Miglia mindig egy fényűző esemény volt az autósporttörténelemben, és az hogy van egy ebből készült játék, ami meglehetősen igényes darabnak tűnik, nem hagyhattam ott.


2000 ft volt.


Rally Trophy


"A piacon vetted a jogsid?" Hangzott el Stohl András szájából, aki ennek a finn fejlesztésű, 2021 novemberében 20. életévét (!!!) töltő játékban a navigátor vokálját kölcsönözte. Bevallom, nekem gyerekként csak a demó verziója volt meg ennek a játéknak, de fogok rá időt szánni, mert színtén egy legendás digitális korlenyomati örökségnek fogom fel.


500 ft volt.


Taxi 1-2 Szélesvásznú gyűjteményes kiadás "NINDZSÁÁÁÁÁÁÁ!" - Taxi 1-2 gyerekkorom legmeghatározóbb, és leginkább szeretettebb filmjei. Ki ne emlékezne Gilbert felügyelőre, Petra idomjaira, Emilian balfaszkodásaira, vagy Daniel dumáira. Legendás filmek, kéremszépen. Kívülről fújom a sorokat belőle, egy a személyiségemet is meghatározó, kortalan vígjáték a baguette fejű franciáktól. Habár a harmadik film után készült filmeket meg nem történtnek minősíteném inkább. Papírtokos, makulátlan állapotú az egész. Már évek óta terveztem megszerezni ezt a két filmet, de úgy érzem, ez volt a legméltóbb módja annak hogy a polcomra kerüljenek. 500 ft volt.


Bónusz: Zacktől megvettem egy viszonylag még működő FAT PS2-őt egy ötösé', amihez HOZZÁCSAPOTT 2 PS One-t is, valamint a bátyám jóvoltából egy újabb FAT PS1-el gazdagodtam, ami a Lőrinci piacról származik egy korábbi vizitjéből kifolyólag. Szóval, masszív, nagyon kövér volt a loot.


Kukori 7 inch-es lemez Aki régen gyerek volt, és értelmes mesefilmek elé ültette le apai vagy anyai felmenője, az nagy eséllyel látta a Kukori és Kotkoda című mesefilmsorozatot. Nagyon aranyos, kakaoskról és tyúkokról szóló humoros szitkom szerű felépítésével és emlékezetes karaktereivel meg dalaival örökre belopta magát a szívembe. Amikor megláttam ott a gyönyörű borítójú 7 incses lemezt, ott tudtam hogy ez jön velem. Gyönyörűen szól, gyönyörű gyerekkori emlékeket idézett fel bennem. Zárásként, álljon is itt a Gyermekkorom régi szemétdombja... 1000 ft volt.

Kommentek:

Benfact (benfact) | 2021-11-15 20:57:49

@BenyoBoy - Az NEKED köszönhetően volt jó find, elvihetted volna te is, de helyette inkább átadtad nekem... Literális legenda.

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2021-11-15 20:42:10

Az a Taxi dupla DVD pakk hatalmas find volt, egyszer én is be akarom szerezni, de valószínűleg ilyen jó áron sose fogom. :D