"Végre itt van, megérkezett!"

Mai kínai piac (avagy AliExpress how-to)

2023-01-17 17:55 :: Jóság :: Richy

A német GDP kitermelése közben kapom az e-mailt, hogy az ExpressOne csomagot hoz nekem a mai napon 13:00 és 15:00 óra közt, majd valóban kapok is egy telefont az adott időintervallumban, hogy ugorjak már le a ház elé a csomagomért. Így is teszek, köszön boldogan a futár, izgatottan én is köszönök neki, majd nagy mosollyal átadja a chonky csomagomat, amit boldogan vittem haza utána.


Sokan felhagytak a kínából való rendeléssel miután az EU behozta azt a szabályozást, hogy minden EU-n kívűlről érkező terméket vámoltatni kell (eddig ugye csak a magasabb értékű csomagokra vonatkozott ez), és ezen felül még a drága nemzethy postánk is ráver csomagonként legalább 400 forintot.


Viszont ez nem mindig van így, ugyanis ha odafigyelünk rendelés közben, mindenféle meglepetés díj nélkül, a szokásosnál gyorsabban, egyben is megkaphatjuk a rendelt termékeinket.


Nem vagyok teljesen tisztában a miértekkel, viszont be tudom mutatni nektek hogy hogyan rendeljetek az Aliról úgy, hogy a fenti dolgok érvényesüljenek.


Lényeg az, hogy egy ideje van AliExpressen ez a Combined Delivery nevű megoldás, ami annyit tesz, hogyha több terméket rendszelsz egyszerre akár más eladóktól is (és gondolom megegyező szállítást választasz hozzájuk), akkor valahol a világban ezeket összegyűjtik, és egy nagy csomagként küldik tovább az otthonodba, így egyszerre és gyorsan kapod meg az összest.


Illetve így a nemzethy postánk is kikerülhető, ugyanis ebben az esetben a már fent említett ExpressOne futárszolgálat fogja hozni a csomagunkat házhoz, ők pedig semmi extra költséget nem számítanak fel.


Ehhez pedig mindössze annyit kell tennünk, hogy a szállítási módoknál olyat választunk, ami a Cainiao-n keresztül történik. Ha nem találnánk ilyet, egyébként az "AliExpress Saver Shipping" is azt takarja, elvileg.


Na, de mit is kaptam?
Sminkkészlet-tároló cucc CD tartó (1,673 HUF)


Piacozgatások meg lemezbörzéskedések alatt sikerült ezt a fajta gyűjtögetést is elkezdenem, és már egy egész nagy mértékű CD gyűjteményem lett, amiknek eddig nem volt normális helye, illetve nem voltak mutatóba kirakva. Hosszas keresgélés után találtam meg ezt a kis műanyag tároló egységet amiben találtam némi fantáziát, és nem is kellett indokolatlanul nagy mennyiséget költenem rá. Még nem teljes a kinézet, de tökre bevált.


Link
Kontroller tartók (5,212 HUF)


Szeretek mutatósba kihelyezni dolgokat, ez nincs másképp a kontrollerjeimmel se. Tudom hogy vannak ilyen menő játék/film figurák amik kitartott kézzel tartják fel az eszközöd, de számomra nem találtam megfelelőt közülük. Mint megtudtam, a Razer is gyárt ilyen töltő standokat amikre rá tudod pakolni a kontrollert, sőt, még van Aqua Shift színezésben is, de egyrészt az rengeteg pénz, és már nem is kapható. Illetve találtam még egy esélyes jelöltet, de az is importra szorulna, amit tudtommal nem is vállal a bolt.
Véleményeket olvasva egyébként vannak olyan retardáltak az emberek, hogy nem tűnt fel nekik hogy van egy védőfólia az elemeken, azért "nem volt teljesen átlátszó".


Link
RGB strip (1,483 HUF)


waow peecee! Rendeltem ilyen fényeket is a gépemhez (amik látszólag direkt ilyen célra lettek gyártva) mert túl sötétnek találtam a gépházat belülről.

Az én alaplapom csak sima 4 pines RGB (vagy GRB?) headerrel rendelkezik, ami a Gigabyte Fusion programon keresztül gyakorlatilag használhatatlan, ugyanis rosszul kezeli a színeket, illetve csak sima világítást tud, semmi effektet. Ezért azt a megoldást választottam, hogy a procihoz vett hűtőhöz kapott kis fizikai RGB kontrollert használom a világításhoz, és ahhoz kötöm fel a CPU világítást, illetve ezt a két stripet is. Nekem régebbről már volt egy 4-es elosztóm, de ehhez a csomaghoz is kaptam egy 2-es elosztót, pedig nem is számítottam rá. Így egy üres PCI panelhez elvezetve gombokkal tudom állítgatni az RGB-k színeit meg a világításuk módját. Ami fejlesztési lehetőség még, hogy veszek egy normális, erre a célra kifejlesztett RGB kontrollert, ami szoftveren keresztül tudja kezelni a külön RGB eszközök világítását.


Ezek az RGB-k egyébként jobb minőségűeknek tűnnek az átlagosnál, már eleve hogy nem külön vannak a piros-zöld-kék diódák, szóval ha lila színt akarsz, akkor látod hogy a kékek meg a pirosak világítanak üres helyekkel elválasztva, hanem egy helyen van mind a három, és már csak a színt látod.


Link


Kommentek:

Benfact (benfact) | 2023-01-18 14:54:07

Ez mind szép és jó, az RGB strip ötlete az én koponyámban is megfogant, de ami a legfontosabb dolog, hogy nem folyatódott a futárral a kapcsolatod, és nem derült ki a cikkből mi lett vele.