"Végre itt van, megérkezett!"

You Receive: Bolhaloot - Double Feature (2021.12.19 és 2022.01.16)

2022-01-27 22:22 :: Jóság :: Chewie

Bevallom őszintén, hogy mostanában nem sok kedvem volt bejegyzéseket írni, hiszen túlzottan lefoglalt a többszöri túlóra, streamelgetés, négy évnyi várakozás után a Shin Megami Tensei V is kijött Nintendo Switch-re (erről lehet fogok írni egy külön cikket/tesztet) rokonlátogatás, barátságok ápolása és az utóbbi 1-2 hétben pedig a zseniális Cobra Kai című sorozat Netflix-en.


Na de akkor vágjunk is bele!


2021.12.19-ei bolha session
Az előző évet lezáró közös bolha session. Megvolt a szokásos találkozó a Nyugatinál, a Móriczon és végül a Zsibvásár előtti buszmegállóban, ahol le is mentek a szerveren megszervezett Secret Santás ajándékozások. Utólag is szeretném megköszönni Benfact-nek a nagyon pöpec Halo tematikájú kávés bögréket, amiket azóta aktívan és majdnem napi szinten használom a kávézáshoz.


Közeledve 2021 végéhez, egyre gyakrabban jött elő bennünk az az érzés, hogy az év folyamán nagyon durván kifosztottuk már a Budai Zsibvásárt (pl. augusztusban néhányunk kétszer is jelen volt), részben ezért is volt megtartva a novemberi bolha session a Bakancsoson, amiről sajnos lemaradtam, ezzel megtörve a 2020 szeptember óta tartó streak-emet, de december második felében a választék nem igazán volt változatos, sok eladónál mozdulatlanul megmaradtak azok, amiket eddig se akartunk megvenni, így sokunk számára egy kicsit soványan, de még így is nagyon pozitívan és emlékezetesen zárult a nap. Szvsz, a nap fénypontja a Colin Konzol volt, ahol a szokásos piaci kínálathoz képest egy ütősebb választékkal jöttek ki.


Részemről csak egy játék került megvételre, és az pedig nem más mint a...


Killzone (Sony PlayStation 2) - 2000 ft


Gaming Brit zseniális Killzone Retrospective videója után számomra is egyre érdekesebbé vált a Killzone széria, ami világéletemben egészen idáig kimaradt. Bár sok rajongó a PS3 exkluzív Killzone 2-re esküszik meg, mint a széria legjobb darabja, kétségkívül érdekelt, hogy honnan indult meg az egész.


Azóta sikerült kipróbálnom, egy eléggé ambiciózus (ez főleg a látványvilágban és a performance-ban mutatja ki fogát, sajnos szeret framedroppolni), bár helyenként egy picit generic FPS-ről van szó, amire ráférne egy nem csak PS3-on elérhető remaster.


A bolházást követően elmentünk a relatíve frissen átadott Etele Plázában megebédelni, gerilla marketinget folytatni bizonyos boltokban, utána pedig mindenki ment a dolgára.


2022.01.16.-ai bolha session


Eljött hát a 2022, vele együtt a csirke far-hát-stop is.


Egyfajta regenerációs folyamatként elhatároztuk, hogy januárban kihagyjuk a Budai Zsibvásárt és helyette becélozzuk a Rákoskeresztúron található Bakancsos utcai Bolhapiacot, amit a közösség már novemberben megcélzott és meglepően pozitív véleménnyel voltak a túráról.


Jómagam még 2018-ban látogattam meg a piacot egy volt barátommal, de akkor nem nyerte el a tetszésemet - esős nyári idő volt, nem volt nagy választék és ami volt is, attól pedig nem dobta el az ember az agyát, szóval egy icike-picike aggodalom volt is a részemről.


Mirrir kolléga az előző este átjött hozzám, egyrészt a nagyon korai kelést és vonatozást elkerülve, másrészt pedig hogy közösen toljunk valami retro játékot - ami végül a Lord of the Rings: Return of the King lett PS2-n. Nyugatiból mentünk vonattal Kökibe, ahol találkoztunk a csapat egy nagyobbik részével.


A nagy reggeli közben végretörtént a BenyoBoy Birthday Extravaganza lezárása is - az egész projektről garantáltan lesz egy részletes(ebb) cikk. Várjuk majd a fotókat a teljes szettről, Benyo!


Emlékeim szerint egy picivel 9 után, de inkább negyed 10 körül érkeztünk a piacra, de bármennyire is próbáltam pozitívan hozzáállni a helyhez, a korábbi so-so élmény, illetve a nagy hideg hozzáadott az elején lévő keserűséghez. Direkt nem akartam sokat költeni a mai napon, így csak egy ötezrest vittem magammal, hogy fixre megszabjak egy határt.


Nem egy rossz piac ez, ha az ember mondjuk PC/konzoljátékot keres, de egyrészt ezt télen ezen a helyen komolyan borzalom: szószerint rossz látvány volt a sok megfagyott, vagy megfagyási folyamat alatt lévő DVD tokok mennyisége. Továbbá, oké, hogy bolhapiacról van szó, de sokszor tényleg olyan érzés fogott el, mintha mindenhol szemét lenne.


A téli időjárás pedig...nem voltam alulöltözve, de többször megfordult bennem a gondolat "hogyha most nem kapok valami tűdőgyulladást, akkor soha", helyenként már a hangom is berekedt - soha nem akartam annyira gyorsan letudni egy bolházást mint ma, pedig voltunk már téli hidegben a Budain, de azok nem voltak ennyire brutálisak ilyen szempontból.


Már kezdtem feladni a reményt, hogy úgyse lesz semmi jó és maximum kínomban megveszem a Redneck Rampage-t PC-re, de valami isteni csodának köszönhetően nem kellett ennyire megbolondulnom még, mert a végefelé azért mégis csak belefutottam néhány, amúgy részemről régóta keresett, játékba.
Lord of the Rings: The Return of the King (PC) - 300 ft


Ez sajnos elsősorban display példányként fog pihenni a polcomon, mert csak a megvétel után jöttem rá, hogy amúgy nincs benne a második lemez, de nem baj!


Előző este co-opoztunk Mirrir-rel és egyfajta célommá vált, hogy szerezzek egy példányt belőle a mai napon, ha lesz rá lehetőség. Ez a játék egy olyan korszakból van, amikor ritka módon tudtak minőségi movie/tie-in videójátékot csinálni, illetve az EA sem volt olyan kapzsi és hírhedt mint az utóbbi pár évben (vagy akár lassan már 1 évtizede megy ez a zuhanórepülés náluk?).


Ace Combat: The Belkan War (Sony PlayStation 2) - 2000 ft


A piac végefelé és egy jó meleg, bár nagyon édes citromos tea elfogyasztása után belefutottunk még egyfajta LEGO és videójátékban specializálódott boltba, ahol amúgy meglepően nagy és minőségi választék volt egy csomó platformon, de maga a hely olyan kicsi és szűkös volt, hogy nem csoda amiért sokan nem fedezték fel az igazi kincseket a ládák és dobozok mögött.


Volt ott példálul Max Payne PS2-re, MDK PS1-re: utóbbinak a tokja, papírja, borítója látott már szebb napokat is, de a választásom a számomra régóta vonzó Ace Combat szériára esett, ráadásul ez a rész Ace Combat Zero néven jött ki Japánban és maga a teljes csomag is szinte patika állapotban van, így két ezer forintért nem is volt kérdéses, hogy jön velem haza.


Sonic Gems Collection (Sony PlayStation 2) - 2000 ft


A másik igazi meglepetés! Bár a borítóján van egy pici szépséghiba, de ettől függetlenül mindene megvan, angol tokos és a lemez is szép állapotban van.


A Sonic CD nagyon sokáig nem volt elérhető más platformon az eredeti Sega CD megjelenést követően - pontosítva, volt belőle egy Windows 95 port, ami nem igazán a legjobb és elég obscure - így annak idején ennek a kollekciónak az egyik húzócíme volt a Sonic R és a Sonic The Fighters mellett, mégha ez a két játék eléggé...welp, they are Sonic games alright.


Továbbá rákerült egy pár Sega Game Gear rész is, köztük az egyik személyes kedvencem, a Sonic Triple Trouble (amit kiadtak később 3DS-re a slowdown NÉLKÜL), illetve a Sonic 2, ami a screen crunch ellenére is, egy számomra igencsak kellemes emlékkel bíró játék a gyerekkoromból.


Fun fact: Benfact társaságában még tavaly bemutattuk a Sonic Drift 2-t, ami...hát, picivel jobb mint az első rész, de így is nagyon gyenge próbálkozás.


Még egy fun fact: a mai napon, ahogy mentünk volna kifelé, pont belefutottunk Gregfact-be, aki a mi Benfactünk bátyja.


Ezt követően még felmerült az ötlet, hogy nézzünk el a Lőrinci Bolhapiacra is, ahol korábban néhány kollégának sikerült igazi kincsekbe futnia, de egyrészt elég későn értünk oda, másrészt a hideg miatt szerintem kevesebben is voltak, így az alábbi képpel szeretném illusztrálni a tapasztalatot.
A Lőrinci Bolhapiac után pedig visszamentünk a Kökibe, hogy családosan ebédeljünk a Belfrit-nél, benézzünk az Euronics-ba, ahol konkrétan semmi sincs, de legalább volt egy újabb gerilla marketing, majd mindenki ment a saját dolgára - többen átmentek Zack-hez, de valahogy a hidegben lévő több órás fagyoskodás teljesen lemerített ezen a ponton és inkább nem éltem a lehetőséggel.
(PS. valamikor az októberi hosszú hétvégés cikket is megírom, amint meglesz az ihlet)


Kommentek:

Chewie (thechewieone) | 2022-01-21 09:12:46

@Benfact - Köszönöm szépen, igazából az Ace Combat és a Sonic Gems is 4-6000 ft-os tétel szokott lenni mininum, szóval megérte a szenvedést abban a kicsi boltban.

Benfact (benfact) | 2022-01-21 08:46:37

Szerintem te nyerted meg az ár/érték versenyt. Azért az Ace Combat az önmagában szokott menni annyiért, amennyit elköltöttél. :D

Chewie (thechewieone) | 2022-01-16 21:14:47

@Benyo - Kicsit meglep, mert egyidőben sok példányt találtam belőle, lehet már felvásárolták elég keményen már az évek alatt! JJR czikk pedig majd coming soon! ;)

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-01-16 20:58:37

Az a Sonic Gems Collection nagyon szép találat, pont ezelőtt pár nappal dobott fel a Facebook egy random beszélgetést egy retro játékos csoportban, ahol ezt vadászták. :D Az ajándék pedig valóban legendás lett!