"Végre itt van, megérkezett!"

Omszki Trinity: The Full Story

2022-06-12 17:59 :: Zene :: RedlyDaniel【ラぢへ】
<![CDATA[Omszki Trinity: The Full Story]]>


<![CDATA[Omszki Trinity The Full Story]]>

<![CDATA[The Omszki Trinity Full Story

Ez a cikk olcsóbb mint anyád egy órára te szutyok!


Komolyra fordítva a szót:


Úgy gondolom,hogy eltelt annyi idő hogy ténylegesen történjen egy "behind the scene" rólunk..Kik vagyunk mi? Mit tettünk?


Csapjunk is bele!


Szóval..2019.04.04 nyilván való,hogy egy átlagos nap volt.Nem történt semmi eget rengető a korai órákban..AZTÁN történt egy olyan hír,ami lesokkolt minket..A The Prodigy énekese Keith Flint életét vesztette,és aki egy kicsit is kedvelte a zenéjüket szíven ütötte ez a hír..Több sem kellett,hogy hallgató fülekre találjak,hisz két embert is lesokkolt a hír..Nevezzem meg őket? Nah..felesleges..Szóval igen..elindult egy felgöngyölített konf. amiben információ követett információt.Ez annyira "kinőtte" magát,hogy az este folyamán egy Discord voice chat követte.Bevallom nem voltam ennyire felkészülve,és már pont a lefekvéshez készültem,de amint felléptek a srácok a voice chat-re,abban a percben ugrottam ki az ágyból,és kapcsoltam be az azóta már egy szarrá rozsdásodott alaplappal rendelkező laptop-omhoz.És guess what? Elkezdődött egy hosszadalmas (majdnem 3 órás beszélgetés). Igen.Értelmes emberekkel kommunikálhattam aminek az lett a vége,hogy egy azóta is tartó barátságot alapoztunk meg egy este alatt.Egy szomorú hír kovácsolt össze három embert,aminek a mai napig hálás vagyok.2019.05.08-tól datálható,hogy ez a három ember ténylegesen összeállt.Ekkor még csak egy kezdeményezés volt egy podcast-hez..és who knows? lehet az azóta egy kicsit félresiklott projectnek lesz folytatása.Sok-sok beszélgetés következett ezek után egy nagyon szupertitkos Discord szerveren..állítólag annyira el van dugva,hogy még maga a Discord sem tud róla.

BACK TO THE PAST BITCH!

Jöhet a szösszenet.Elsősorban szeretnék tiszta vizet önteni a kancsóba.2012 környékén kezdtem el foglalkozni úgy igazából az FL Studio nevezetű undormány programmal.Akkor csak sajnos egy eléggé gyenge ÓTVAR FHOS P4-es gépem volt,és azzal VALAMIT is alkotni nehéz kihívás volt.
Minden kezdet nehéz volt,de az én helyzetemben már alapjáraton egy KHURVA NAGY DEBUFFAL indítottam.Kezdetben nagyon kezdetleges hip-hop/rap beat-ek gyártása volt,amit közeli haveroknak mutogattam..Hát az eredmény olyan szinten gané volt,hogy nem is merem publikálni,és azóta is félve nyitom meg a 2012-2013-as munkáimat..Szépen el is van rejtve egy mappába.2014..Akkor ismerkedtem meg Zomboy,Knife Party és Modestep zenéivel,és elkezdtem kutatni/keresni,hogy milyen műfajú zenék ezek.Well..Tupstek..akarom mondani ezek az előadók már az új generációs Dupstep-hez járultak hozzá..Szóval az következett,hogy egy közeli ismerősöm segítségével elkezdtem tanulgatni ennek a műfajnak az alapjait több kevesebb sikerrel.Az új felvértezett "tudással" a hip-hop/rap mellett már kacsintgattam az elektronikus zene készítés felé is.A kezdeti munkák kakukktojások,ugyanis egy sem maradt sajnos meg..valahogy elmászott a hdd-ről..Évről évre csiszolgattam és fejlesztgettem ebben a műfajban a tudásomat.Volt hogy bátyámnak születésnapjára összeraktam egy számot,ami nem sikerült annyira rosszul,de ő is megjegyezte,hogy kezdetleges,de van benne potenciál.Teltek az évek míg nem elérkeztünk 2020-ba.


2020-ban kezdtem igazán bele lendülni az elektronikus zenékbe.Ekkor készítettem pár Single-t,amit megmutattam ezeknek a srácoknak,és valahogy bejött nekik,amit a mai napig nem értek hogy miért..Ekkor annak a srácnak köszönhetően kezdtem foglalkozni a drum and bass-el tüzetesebben,de sajnos ahhoz a műfajhoz nem konyítok.Sajnálom..Próbálkoztam vele,és igaz voltak jó ötletek,de a végeredménnyel én nem vagyok meg elégedve és nem is vagyok rá büszke.Ekkor készült el az "Above The Clouds","Fade Away","Let Me Xplode","Digital Wormhole" és ami nem látott nap világot aka WIP-ben lévő "Maggots War"-t is elkezdtem heggeszteni..bár az utóbbi szerintem sosem fog elkészülni..Igaz megvannak a fájlok,de valahogy nem érzem erősnek,és ötletem sincs hozzá.

2020.05.24 ekkor okádtam össze a Machine Gun of Biology c. albumot,amin kizárólag Dubstep és vagy elektronikus zenék voltak fellelhetők.Meglepődve fogadtam a sok pozitív feedback-et.Ekkor már mondták,hogy basszon meg az úristen,de csináljak már egy Bandcamp page-et.Nem engedtem a 21-ből,és nem csináltam..Inkább felkúrtam mega-ra és onnan töltötték le.Na akkor most elindulunk a rögös úton!

The OMSZKI TRINITY

Emlékszem ekkor volt a pandémia miatt élőben (Youtube-on) egy rendezvény ahol vendég volt a Pendulum Trinity.Több sem kellett és máris megszületett a név.A Lörinc center mellé egy legendás helyszín is társul..mégpedig az Omszki-tó.Kettő légy egy csapásra? Oké..akkor legyen a nevünk Omszki Trinity.És ekkor megkezdődött a munka..majd 2020.08.24-én megszületett az Omszki Trinity EP ami a maga 11 számával nem számított EP-nek.Igazából a saját szórakoztatásomra készítettem el,mert a zene címek alapján egy csomó utalás volt.Telis tele volt klasszikus meme-ek voice sample-jével majdnem az összes zene.Ekkor már annyira nagyra duzzadt az általunk nagy becsben tartott és mélyen tisztelt Ossian Live in Debrecen 2000,hogy egy számot is szántam neki. Ez volt a "Legendary Year...2000" ami egy disznótoszó dubstep nóta Paksi Endre ikonikus soraival kiegészítve.Szerintem a mai napig egy elég erős trekk,és ha kellene ajánlanom számot az albumról akkor 99% hogy ez lenne az!

THE FIRST MEETUP


Végre valahára volt szerencsém,hogy felutazzak Pestre és találkozzak ezekkel a kiváló és szerény emberekkel.Októberben történt meg a meetup,és az ikonikus Omszki-tónál találkoztunk.Készültem mindenkinek egy kis meglepetéssel,és ez az ő részükről sem maradt el..Tbh már nem emlékszem,hogy mit is adtam ajándékba (BOCSI!).DE..Amit tőlük kaptam az felejthetetlen.Ezek a mad man-ek készítettek egy Omszki Trinity EP CD-t!Ez az egyetlen példány ami létezik belőle,és én birtokolom! Wow! Ja ez nem elég? Oké..növeljük a tétet..DEDIKÁLVA IS VAN!Bizony..amíg élek nem fogom kiadni a kezem közül.Két napot töltöttem ezekkel a srácokkal és felejthetetlen volt! Játékterem-lemezturkálás-kajálás-lemezhallgatás-sok sok beszélgetés és a végére egy bolha piacozás is becsúszott.Kimaxoltuk azt a hétvégét ahogyan lehetett!
ps: Életem legjobb 2 perce volt ahogyan végig jártuk a Lörinc Centert..totál megérte közel 3 napot utazni!

2021.01.01

Közel 5 hónap telt el az első album megjelenése után,de úgy voltam vele,hogy "oké,akkor most igazán bele adok mindent" géptempóval kezdtem el gyártani a zenéket,és még így volt amit kukáztam vagy éppen teljesen újra írtam.Megígértem,hogy 2021 első napján publikálni fogom az albumot,amit szintén mega-ra felkúrtam,mert még most sem akartam Bandcamp oldalt csinálni..Hajthatatlan voltam..sajnálom,de még a mai napig nem lenne,ha nem basztattak volna nap mint nap vele...Szóval január első napján publikáltam a második albumot ami bődületes 32 trekket tartalmazott ami annyit jelentett,hogy közel 2 órás volt az album! Azta kuva! Így vissza gondolva kicsit elfutott velem a ló,ami elindította a kezdeti lavinát,de majd erről később..És ekkor alakult meg a teljesen idióta ötletből fellángolt V-ulkáncápa Records is.Sok és változatos trekk és genre volt az albumon.Dubstep,Trance,Trap,Halftime,Chiptune,Melbourne Bounce stb.Tiszteletemet tettem az egyik legmeghatározóbb embernek is az egyik track címben és maga a szám is egy eléggé odaverős trance muzsika lett...Ez volt a "Inspired By Hagane Shizuka".Próbáltam egy kicsit mindenből bele csempészni,hogy sokszínű legyen az album,és szerintem sikerült is,a folyamatos meme voice sample-ök,meg csak cseresznyék voltak a habon..Tehát ez lenne az "Another Dimension"

2021

8 hónap telt el az Another Dimension után,és úgy gondoltam,hogy egy kicsit összeszedettebb cuccot akarok kihozni.Sok volt az ötlet aminek a 90%-a meg is valósult.Voltak időszakok ami egy kicsit nihillebb volt nálam,így pár szám is úgy került fel az albumra.Visszagondolva nem volt okos ötlet,de az akkori énem valahogy így gondolkodott.Inkább próbáltam összpontosítani a minőségre,mintsem a mennyiségre,de azért így is becsúszott 30 trekk.A drum and bass vonalat próbáltam erőltetni,ami így visszahallgatva továbbra sem remekel.Sajnálom,de túl elfogult és maximalista vagyok ha a saját cuccaimat nézem..és kimondom kerek perec szerintem nem lett egy jó album a "The Ruffest Trio" Igen..ellentmondok saját magamnak,hogy próbáltam a minőségre adni,de kicsit visszájára sült el a dolog..de továbbra is EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM! Sok ötlet volt ami megvalósult,és azokra büszke is vagyok..gondolok itt az Alex Burton-nel közös "Legends On The Track"-re..Ekkora faszságot is csak egy bizonyos személy találhatott ki..Hát..én pedig engedtem a kísértésnek és megcsináltam amit ő kívánt..De legalább pár singel dalomat feltudtam pakolni,és ezalatt az alteregó alatt publikálni..Na igen..ez volt a The Ruffest Trio.


MEETUP VOL 2

2021 októberében szintén megejtettem egy pesti utat..3 napra mentem fel.Baromi hangulatos volt,ahogyan a többiekkel lehetett gangelni,és köszönet jár azoknak akik vették a fáradságot és kijöttek azért,hogy egy idiótával találkozzanak!Volt minden is játékterem,flippermúzeum,lemez turkálás,kajálás,barangolások,és a LEGNAGYOBB BOLHAPIACOZÁS EVÖR! VOLTUNK VAGY 30-AN AZ TUTI!Azoknak a srácoknak,akik kicsit nehézkes volt a bejárás kvázi másik országban élnek (mint Guszti vagy én is) nagyon felejthetetlen volt az élmény.Kimaxoltuk azt a hétvégét szintén,és baromi boldogan mentem vissza Wales-be..MINDENT IS KÖSZÖNÖK GUYS!Na de a meetup nem lenne az,ha nem mentünk volna el az Omszki tóhoz.Nem szeretnék beszélni..Inkább majd a videó mindent elmond!

2022

3 év után bekövetkezett az amiről még a cikk elején beszéltem..Az úgynevezett "kiégés"..Kicsivel több mint 7 hónap telt el a "The Ruffest Trio" album után,és úgy voltam vele,hogy szeretnék egy kerek történetet,és egy szép lezárást.Hogy milyen lezárás? Úgy gondolom,hogy az Omszki Trinity alteregó alatt kimaxoltam a tudásomat.És úgy gondoltam,hogy rendben,akkor most igazán felépítek egy olyan ívet az egésznek,hogy számomra is tetsszen.A szokásos genre-ban készült,de azért sikerül egy-egy újabb fűszert hozzá adni,mint a mid-tempo (cyberpunk) stílus vagy épp a breakcore (amit a mai napig istenítek!)Erről az albumról is készült egy darab single..a "Who's the mack?" ami egy igazi idiótaság lett.Ez pont a meetup előtt készítettem,és mit is mondjak..elég nagy banger volt.Igen..Az egész alteregó megélt 4 albumot,amit 2020 és 2022 között publikáltam..ja igen majdnem el is felejtettem..Ekkor már volt Bandcamp oldal is..Engedem a kísértésnek,és már a The Ruffest Trio és az új album is ott jelent meg.Természetesen voltak közben side-projectek amiket azóta sem publikáltam vagy az hogy muszájból vissza tértem egy kicsit más stílusba a zene készítés terén,mert úgy éreztem,hogy sok volt már az elektronikus cuccból..I need to slow down!Szóval jelenleg ez az utolsó album,ami az Omszki Trinity IV - The Final Round,és nem hiába ez a neve..Maradt a megszokott téma,a megszokott genre.Kitérnék az utolsó számra a "The Era Has Ended"-re,ami egy vaporwave szám..de gondoltam egy nagyot,és egy Jazz Jackrabbit számot dolgoztam úgy át,hogy még véletlenül se lehessen felismerni..Fogalmam sincs,hogy valaha e vissza térek ehhez a brand névhez,de véleményem szerint nem is kívánkozok vagy ha igen,akkor az biztos,hogy nem most.Úgy gondolom,hogy pihentetnem kell ezt a témát,mert nagyon de NAGYON túltoltam..Annyira,hogy amint kijött az album elvonultam egy kisebb szünetre..Nem volt kedvem semmiféle zenével foglalkozni..Igaz azóta már kezdek szépen lassan visszatérni,de csak lépésekben.


KONKLÚZIÓ


Szóval..Mi lenne az Omszki Trinity? Csupán egy szimpla baráti társaság,amit az én agyszüleményem teremtett meg egy zenei alteregónak.Rengeteg vissza jelzést kaptam az éveksorán az albumokkal kapcsolatban,és nem gondoltam volna,hogy ennyire pozitív lesz! Férfiasan bevallom,hogy ahogyan olvastam vissza a feedback-eket nagyon jól esett,hogy egy hobbi zenész képes olyan öröm zenét alkotni,amivel még más stílus irányzatban lévő embereket is arra késztet,hogy bele-bele hallgasson.Igen..öröm zenét mondtam,ugyan is amik fellelhető albumok/single-ök,nem kerülnek pénzbe!Nekem az az ideológiám,hogy nincs pofán elkérni még akár 1 eurót sem azért,amit én pusztán örömnek szánok!


Szóval ezek lennénk mi! A magam nevében köszönök mindent ami evvel a brand névvel kapcsolatos,tényleg egy puszta pozitivitás hatalmasat tudott dobni a napomon!A végére értél a cikknek? Helyes akkor köszönöm szépen,hogy elolvastad,hogy én hogyan is éltem meg ezt az egész szituációt.


Búcsúzik tőletek Benfact,BenyoBoy és DaN azaz az Omszki Trinity!Kommentek:

BenyoBoy (BenyoBoy) | 2022-06-13 00:32:15

Lehet, hogy az Omszki Trinity egy örömzene projekt, viszont ez egy örömcikk lett! :) Hát, ezt végig széles mosollyal az arcomon olvastam, visszaemlékezve a legendás meetekre és azokra a kibaszott bangerekre, amiket ezen alteregó alatt szereztél, és ha valami, ez igazán mutatja, mennyire sokdimenziós és művészi készséggel megáldott tehetség vagy!

Benfact (benfact) | 2022-06-12 23:05:05

Ooooohhhwwww. Igazi szívet melengető cikk volt. Köszönöm ezt az összefoglalót, nekem baromi sokat jelent ez a trió úgymond, és mégnagyobb az öröm ha ez a dolog kölcsönös is… Viszont, úgy érzem tartozom majd én is egy Omszki Trinity kontenttel, amit amint lesz erőm és ihletem, kieresztem a nagyvilágba… A 4 albumnyi veretős zene meg nálam tuti felfognak még csendülni streamek során, és úgy érzem megérte nyaggatnom a Bandcamppel, mert lusta vagyok általában leszedni a zenéket (emiatt sokminden nincs is meg sajnos).